top of page

EQUIP TEATRÈMOL

IMG_1304_edited.jpg
IMG_1320_edited.jpg
IMG_1300_edited.jpg
IMG_1308_edited.jpg

Joan Forteza

Laura Andújar

Guiem Juaneda

Ester Medina

Qui som?: Equipo

TEATRÈMOL

Qui som?

Teatrèmol és una companyia teatral que apareix dins l'escena mallorquina ja fa més de quinze anys. Integrada per actors, mestres, psicòlegs... la companyia va començar creant i dirigint espectacles infantils, renovant la forma de contar contes dins l’escena mallorquina de la mà del teatre negre, amb un punt de vista molt visual i atractiu per a l’espectador.
Apart de la investigació dins el món infantil de la mà del Teatre negre, la companyia aposta fort per tractar temes socials a partir del Teatre i trobar un vehicle més directe per poder parlar amb els joves de temes que els afecten en el seu dia a dia. És per tot això pel que es decideix fer l'obertura d'un petit Teatre dins els carrers de Palma, donant un espai per poder experimentar en totes les arts i on impartir classes de teatre per a totes les edats. Teatrèmol ja té el seu centre d'operacions des d'on poder crear més espectacles infantils, i donar vida a personatges fantàstics sobre el seu propi escenari. La constitució del Teatre al carrer Balmes és la clau mestra per obrir les portes a la investigació i perquè no, també a l'acollida d'altres espectacles, fins i tot de l'Amèrica Llatina.
I mentre això succeeix es comencen a crear les primeres peces teatrals no infantils, com podrien ser "UALC", guanyadora del primer premi al festival s'Illo, o com les peces de "Microcites", que han amenitzat tants sopars a bars per tota Mallorca. I entre producció i producció, la companyia s’adona que té espectacles infantils i per adults, però el món dels adolescents i les seves problemàtiques queden de banda; per això es decideix fer un projecte diferent, una proposta per arribar als joves d'una manera
més directa de la mà del Teatre social. Peces breus, de 15 minuts, acompanyades de col·loquis de 45 minuts on els alumnes dels instituts intervenen de manera activa. Un projecte que ha funcionat i que la companyia aposta fidelment desenvolupant peces noves amb temàtiques renovades.
Tot això sense oblidar un projecte que es duu repetint ja fa nou anys, el Campament de teatre. Cada estiu durant una setmana Teatrèmol crea tot un món de teatre amb joves de 6 a 18 anys, fent jocs, exercicis i la creació d'un espectacle final que vénen a gaudir els pares. El Campament possibilita que tots els joves que participen a les classes del mateix teatre o d'altres que és la primera vegada que contacten amb Teatrèmol es puguin reunir i experimentar amb el teatre alhora que fan noves amistats.
Quinze anys de companyia on han passat moltes persones aportant la seva visió del teatre i perquè no, d'aquest món que ens envolta. Tot això ha donat el resultat d'una companyia activa, viva i amb moltes ganes de seguir avançant i creixent. La creació de l'empresa com a tal és la prova que aquest projecte que varen començar tres joves dins un petit menjador, creix cada cop més i de manera més professional. Sempre aprenent de tot i intentant dur el teatre el més enllà possible.

Qui som?: Quiénes somos
bottom of page